U bent hier: Aruba toerisme / vliegtickets

Malta bezienswaardigheden top 10 top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd voor een zonvakantie naar Malta beste reistijd Aruba
Malta weer & klimaatinfo het weer in Aruba

Aruba:
 ● algemene informatie
 ● auto huren
 ● beste reistijd
 ● bezienswaardigheden
    ○ Atlantis Submarine
    ○ Butterfly Farm
    ○ California Lighthouse
    ○ Charlie's Bar
    ○ Donkey Sanctuary
    ○ geboorte lederschildpad
    ○ hondenkerkhof
    ○ onderwaterwereld
    ○ Oranjestad
    ○ Renaissance Island
    ○ rotsformaties van Casibari en Ayó
    ○ Seroe Colorado Lighthouse
 ● eten
 ● klimaat & weer
 ● overnachten
 ● reisinformatie
 ● restaurants
 ● stranden
    ○ Baby Beach
    ○ Bachelor's Beach
    ○ Boca Grandi
    Eagle Beach
    Palm Beach
    Rodgers Beach
 ● vakantie
 ● vliegtickets
 Meer Aruba info:
 ● Aruba informatie
 ● Aruba informatie
 ● Aruba voor beginners
 ● Aruba vliegtickets
 ● Aruba zonvakantie
 ● sites over Aruba

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Aruba vliegtickets

Vliegen naar Aruba

Aruba Reina Beatrix AirportVanaf Amsterdam Schiphol Airport (AMS) zijn er twee luchtvaartmaatschappijen die op Aruba Reina Beatrix Airport (AUA) vliegen: KLM en TUI. KLM vliegt al jarenlang op Aruba, het is één van hun meest lucratieve routes. KLM vliegt dagelijks tussen Amsterdam en Aruba, waarbij er vaak op de heen- of terugweg een tussenlanding op Bonaire plaatsvindt. TUI is een relatief nieuwe speler op de route naar Aruba. Zij zijn hiermee in het gat gedoken dat Martinair achterliet toen ze stopten met passagiersvluchten. TUI vliegt enkele keren per week naar Aruba. Ook bij TUI is er een grote kans dat er op de heen- en/of terugweg een tussenlanding is op Curaçao. Houd er rekening mee dat de prijzen van vliegtickets voor de schoolvakanties vaak duurder zijn dan gedurende andere reisperiodes. Vooral vertrek in juli/augustus en rondom de feestdagen in december kennen aanzienlijk hogere ticketprijzen. Probeer indien mogelijk aan de randen van de schoolvakanties te boeken. Valt de zomervakantie in jullie regio vroeg, probeer dan eind juni te vertrekken, Dit is vaak veel goedkoper dan vertrek vanaf 1 juli. Tijdens de schoolvakanties is de kans op een aantrekkelijke aanbieding klein. Vroeg boeken is meestal de beste methode om het meest gunstige vliegtarief te krijgen.

Er zijn ook vliegverbindingen via de Verenigde Staten van Amerika met 1 of 2 keer overstappen. Vaak zijn deze vliegtickets niet voordeliger dan vliegen met KLM of TUI. De totale reistijd is ook vaak aanzienlijk langer waardoor het niet weinig aantrekkelijk is om voor deze optie te kiezen.

 

Vliegen naar/van Curaçao of Bonaire
Island hoppen tussen de ABC-eilanden? Door het ontbreken van veerboten tussen Aruba, Bonaire en Curaçao ben je aangewezen op het vliegtuig om de reis vanaf Aruba naar Bonaire of Curaçao te maken. Er zijn alle dagen meerdere vluchten die door InselAir uitgevoerd worden. Als je naar Bonaire reist dan zul je vrijwel altijd via Curaçao moeten reizen. Houd er rekening mee dat bij de vluchten van/naar Aruba met InselAir de vertrekbelasting meestal niet inbegrepen is en deze ter plaatse voldaan dient te worden. Dit geldt niet voor de vluchten van KLM en TUI.
Reistijden vanaf de luchthaven

Aruba is geen groot eiland. De langste reistijd vanaf Reina Beatrix Airport naar de verste uithoeken op Aruba bedraagt bij normale verkeersomstandigheden maximaal drie kwartier.
Houd rekening met de volgende reistijden:
van/naar Oranjestad 5 tot 15 minuten
van/naar Eagle Beach (low rise hotels) 15 tot 25 minuten
van/naar Palm Beach (high rise hotels) 15 tot 30 minuten
van/naar Arashi Beach 20 tot 35 minuten
van/naar Savaneta 15 tot 20 minuten
van/naar San Nicolas 20 tot 30 minuten
van/naar Baby Beach 25 tot 40 minuten

Aruba vliegtickets

Uitgebreide informatie over vliegtickets naar Aruba, goedkope lastminute stoelen op vluchten naar Aruba, de verschillen tussen de maatschappijen die op Aruba vliegen en luchthaveninformatie over Aruba Reina Beatrix Airport vind je op vliegticketsaruba.info
 

Aruba...  luxe zonvakanties op een prachtig Caribisch eiland