U bent hier: Aruba toerisme / vakantie

Malta bezienswaardigheden top 10 top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd voor een zonvakantie naar Malta beste reistijd Aruba
Malta weer & klimaatinfo het weer in Aruba

Aruba:
 ● algemene informatie
 ● auto huren
 ● beste reistijd
 ● bezienswaardigheden
    ○ Atlantis Submarine
    ○ Butterfly Farm
    ○ California Lighthouse
    ○ Charlie's Bar
    ○ Donkey Sanctuary
    ○ geboorte lederschildpad
    ○ hondenkerkhof
    ○ onderwaterwereld
    ○ Oranjestad
    ○ Renaissance Island
    ○ rotsformaties van Casibari en Ayó
    ○ Seroe Colorado Lighthouse
 ● eten
 ● klimaat & weer
 ● overnachten
 ● reisinformatie
 ● restaurants
 ● stranden
    ○ Baby Beach
    ○ Bachelor's Beach
    ○ Boca Grandi
    Eagle Beach
    Palm Beach
    Rodgers Beach
 ● vakantie
 ● vliegtickets
 Meer Aruba info:
 ● Aruba informatie
 ● Aruba informatie
 ● Aruba voor beginners
 ● Aruba vliegtickets
 ● Aruba zonvakantie
 ● sites over Aruba

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Aruba vakantie

Vakantie op Aruba

Als vakantiebestemming heeft Aruba meer dan voldoende te bieden op het gebied van zon, cultuur, natuur en lekker eten. Wie één of meerdere weken naar Aruba komt die zal heerlijk kunnen genieten van rust, maar ook deel kunnen nemen aan allerlei activiteiten. Natuurlijk heeft Aruba haar beperkingen, want het is een relatief klein eiland wat je letterlijk in een dag gemakkelijk rond kunt rijden. Sommige mensen noemen de beperkte afmetingen van Aruba als negatief punt en zelfs een reden om niet naar Aruba te gaan. Niet helemaal terecht naar onze mening, want het hoofddoel van de toeristen die Aruba bezoeken is zon, zee en strand. En laat Aruba nou meer dan voldoende prachtige stranden hebben waar je je prima wekenlang kunt vermaken. Wie van plan is om een grote rondreis te maken die kan inderdaad beter voor een andere bestemming kiezen zoals Thailand, Indonesië of Zuid-Afrika. Wie een echte cultuurvakantie wil vieren gevuld met het bezoeken van musea, indrukwekkende bouwwerken en archeologische vindplaatsen die zal in Aruba ook niet de ideale bestemming vinden. Dat betekent niet dat Aruba niets te bieden heeft wat betreft bezienswaardigheden en excursies. Op de pagina bezienswaardigheden kun je een aantal leuke hotspots van Aruba zien en ook op top 10 bezienswaardigheden Aruba staat een handige top tien van dingen om te zien en te doen op Aruba.

 

Waarom Aruba?
Het belangrijkste argument om een vakantie naar Aruba te boeken is de combinatie van gegarandeerd warm weer in combinatie met fraaie stranden. Dat vind je echter op meer plekken. Mensen kiezen specifiek voor Aruba omdat het een veilig land is dat ook economische en politieke stabiliteit biedt. Het toerisme is al decennia gelegen op gang gekomen op Aruba. De bevolking erkent dat het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten is. Dat merk je op alle manieren. De mensen zijn zeer vriendelijk naar toeristen toe. In de toeristische sector merk je dat men servicegericht denkt. Dankzij de mentaliteit van de mensen en het beleid van Aruba is het een schoon eiland, waar je niet zoals op veel andere eilanden geconfronteerd wordt met veel zwerfvuil. Ook krottenwijken zul je op Aruba niet tegenkomen. De voor Caribische begrippen hoge levensstandaard heeft ook haar weerspiegeling op het prijsniveau op Aruba. In veel opzichten is het eiland duurder dan buureiland Curaçao. Dat heeft echter ook een voordeel: er wordt op deze manier automatisch een selectie van het publiek gemaakt. Een duurdere vakantiebestemming zorgt automatisch voor toeristen die gemiddeld ook wat meer te besteden hebben.
Vakantie boeken

Er zijn twee manieren om een vakantie naar Aruba te boeken: een pakketreis boeken of alles los boeken. Voor Aruba geldt dat je sommige hotels amper of helemaal niet tegenkomt bij de Nederlandse reisorganisaties of dat ze alleen de standaardkamers aanbieden. Juist de mooist gelegen hotels zoals Hilton, Hyatt, Occidenta en Westin kom je weinig tegen als pakketreis. In dag geval moet je al zelf losse vliegtickets gaan boeken en de hotelovernachting rechtstreeks boeken of via een hotelboekingssite zoals Booking.com of Expedia regelen. Wat goedkoper is, zelf regelen of een pakketreis boeken, zal geheel afhankelijk zijn van het aanbod, de accommodatie en de reisperiode. Soms is het aanbod van de laagste tarieven van vliegtickets niet meer beschikbaar, terwijl de reisorganisaties nog wel de goedkopere tarieven hebben verwerkt binnen hun pakketreizen naar Aruba. Aan de andere kant kan een lastminute actietarief op vliegtickets er juist voor zorgen dat je door het zelf te regelen voor een aantrekkelijke prijs naar Aruba kunt. Onze tip is om alle mogelijkheden goed te bekijken. In plaats van blind een pakketreis te boeken moet je zeker kijken wat het zou kosten als je het zelf zou regelen.
Aanbieders van pakketreizen naar Aruba zijn onder andere TUI, VakantieDiscounter en Sunweb.

Als je niet zeker weet waar je het beste kunt overnachten op Aruba, bezoek dan waarovernachtenin.nl. Zij geven perfect advies over wat de beste plekken zijn om jouw Aruba vakantie te vieren.

 

Last minute aanbiedingen

De kans op echt goedkope Aruba aanbiedingen is het grootste in de maanden mei, juni, september, oktober en november. De andere maanden zijn vaak redelijk tot helemaal volgeboekt waardoor er geen noodzaak is deze vakanties met een korting aan de man te brengen. Voor de schoolvakanties geldt dat juist vroeg boeken je vaak de beste deals oplevert, omdat je dan soms te maken hebt met vroegboekkortingen en vaak ook in de laagste boekingsklasses van de luchtvaartmaatschappijen zit. De beste manier om een lastminute naar Aruba te zoeken is door op google te zoeken naar Aruba lastminutes. Bij de gesponsorde zoekresultaten aan de rechterkant en aan de bovenkant zullen de bedrijven vermeld staan die op dat moment lastminute vakanties naar Aruba aanbieden.

All-inclusive op Aruba

De horeca is vrij prijzig op Aruba. Zeker als je de fooien erbij optelt dan kom je op soms aanzienlijke uitgaven uit. Nederlanders kiezen er daarom steeds vaker voor om een all-inclusive hotel op Aruba te boeken. Een zeer populair all-inclusive hotel dat aan het prachtige Palm Beach ligt is het RIU Palace Aruba resort.
 

Aruba...  luxe zonvakanties op een prachtig Caribisch eiland