U bent hier: Aruba toerisme / vakantie Curaçao

Malta bezienswaardigheden top 10 top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd voor een zonvakantie naar Malta beste reistijd Aruba
Malta weer & klimaatinfo het weer in Aruba

Aruba:
 ● algemene informatie
 ● auto huren
 ● beste reistijd
 ● bezienswaardigheden
    ○ Atlantis Submarine
    ○ Butterfly Farm
    ○ California Lighthouse
    ○ Charlie's Bar
    ○ Donkey Sanctuary
    ○ geboorte lederschildpad
    ○ hondenkerkhof
    ○ onderwaterwereld
    ○ Oranjestad
    ○ Renaissance Island
    ○ rotsformaties van Casibari en Ayó
    ○ Seroe Colorado Lighthouse
 ● eten
 ● klimaat & weer
 ● overnachten
 ● reisinformatie
 ● restaurants
 ● stranden
    ○ Baby Beach
    ○ Bachelor's Beach
    ○ Boca Grandi
    Eagle Beach
    Palm Beach
    Rodgers Beach
 ● vakantie
 ● vliegtickets
 Meer Aruba info:
 ● Aruba informatie
 ● Aruba informatie
 ● Aruba voor beginners
 ● Aruba vliegtickets
 ● Aruba zonvakantie
 ● sites over Aruba

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Curaçao vakantie

Vakantie Curaçao

Zonovergoten, kleurrijk en een vleugje Nederlands. Op 9 uur vliegen ligt de verrassing van de Caribbean: Curaçao. Uw vakantie Curaçao begint al comfortabel met de Dreamliner van Arke en is een voorproefje van wat u te wachten staat. Neem een verkoelende duik in het kalme water van Piscadera Baai en sluit de dag af in ‘Hook’s Hut’ met een ‘Blue Curacao’. In de hoofdstad Willemstad wachten de kleurrijke koloniale bouwwerken u op.

Alles draait om de zee!

Op Curaçao draait het altijd om de zee. Niet zo heel gek als je bedenkt dat er maar liefst 37 heerlijke stranden zijn op dit eiland waar u in tropische sferen kunt ontspannen. Of u nu geniet van de Creoolse keuken met vis, een lange wandeling maakt over een eindeloos wit zandstrand of u als een vis in het water voelt in het turquoise water; de Caribische Zee is nooit ver weg!

Relax bijvoorbeeld aan Piscadera Baai op het hagelwitte strand. Door het aangename briesje wordt het nooit extreem warm. Op heldere dagen kijkt u kilometers over de blauwe oppervlakte, soms wel tot Venezuela op het Zuid-Amerikaanse vasteland! Het water is hier kalm en heel geschikt om in te zwemmen, ook voor de allerkleinsten! Wie van wat meer actie houdt, springt van een van de verschillende steigers in de zee. Na een verfrissende duik kunt u bij de bekende beachclub ‘Hook’s Hut’ met een ‘Blue Curacao’ bijkomen van alle belevenissen.

 

Kleurrijk Willemstad
Kleurige koloniale bouwwerken, Afrikaanse kunst en wijken waar u zich in Zuid-Amerika waant. De hoofdstad Willemstad is een smeltkroes van stijlen. Dit merkt u in de architectuur, de winkels, het eten en de mensen Willemstad is gebouwd rondom de natuurlijke haven 'het Schottegat' en wordt in twee delen gesplitst: Punda en Otrobanda. Loop over de bekende pontjesbrug, of Emmabrug, van het ene stadsdeel naar het andere en bekijk hier de verschillende hoogtepunten. Een bezoek aan de drijvende markt aan de Ruijterkade is zeker de moeite waard. De verkopers en koopwaren zijn net zo bont als de onderwaterwereld die het eiland rijk is.
Pak de auto en verken Curaçao
Een vakantie Curaçao heeft meer te bieden dan alleen mooie stranden en de Handelskade van Willemstad. Een auto huren kan bij veel accommodaties en het eiland is toegankelijk en niet al te groot. In het binnenland vindt u verschillende koloniale landhuizen en de bekende ‘kunukuhuisjes’. Bekend is Landhuis Knip, in het noorden van Curaçao, waar de slaven op de bijbehorende plantages werkten. Deze woningen en Landhuizen zijn een herinnering aan het slavenverleden van Curaçao.
Als u verder terug wilt in de tijd is een bezoek aan de Grotten van Hato een aanrader in het oosten van Curaçao. In deze oeroude grotten zijn er oude tekeningen aangetroffen die door de Arawak Indianen zijn aangebracht. Ook dienden ze als schuilplaats voor gevluchte slaven. In de ‘Kamber di Bentana’, ofwel de raamkamer zit een gat in het dak van de grot. Hier kunt u mooie foto’s maken van het zonlicht dat hier sprookjesachtig naar binnen schijnt. Maar pas op voor de vleermuizen! ’s Nachts vliegen ze door dit gat naar buiten! Buiten de grotten kun je in de cactustuin kennis maken met de verschillende soorten cactussen die Curaçao rijk is. Ongetwijfeld laat een van de gifgroene leguanen zich ook zien.
Uw vakantie naar Curaçao is een ervaring die u niet snel zult vergeten.

Aruba...  luxe zonvakanties op een prachtig Caribisch eiland