U bent hier: Aruba toerisme / stranden

Malta bezienswaardigheden top 10 top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd voor een zonvakantie naar Malta beste reistijd Aruba
Malta weer & klimaatinfo het weer in Aruba

Aruba:
 ● algemene informatie
 ● auto huren
 ● beste reistijd
 ● bezienswaardigheden
    ○ Atlantis Submarine
    ○ Butterfly Farm
    ○ California Lighthouse
    ○ Charlie's Bar
    ○ Donkey Sanctuary
    ○ geboorte lederschildpad
    ○ hondenkerkhof
    ○ onderwaterwereld
    ○ Oranjestad
    ○ Renaissance Island
    ○ rotsformaties van Casibari en Ayů
    ○ Seroe Colorado Lighthouse
 ● eten
 ● klimaat & weer
 ● overnachten
 ● reisinformatie
 ● restaurants
 ● stranden
    ○ Baby Beach
    ○ Bachelor's Beach
    ○ Boca Grandi
    Eagle Beach
    Palm Beach
    Rodgers Beach
 ● vakantie
 ● vliegtickets
 Meer Aruba info:
 ● Aruba informatie
 ● Aruba informatie
 ● Aruba voor beginners
 ● Aruba vliegtickets
 ● Aruba zonvakantie
 ● sites over Aruba

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Aruba stranden

De stranden van Aruba

Het eiland Aruba staat mede bekend om haar prachtige stranden. Met name Palm Beach en in iets mindere mate Eagle Beach genieten internationale faam als strandbestemming. De meeste stranden op Aruba bestaan uit fijn zand, soms vermengd met wat stenen. Op Palm Beach is het vooral zeer fijn wit zand wat samen met een prachtige blauwe zee direct het vakantiegevoel oproept wat hoort bij een tropische strandbestemming. Dit soort stranden vind je aan de zuidwestkust van Aruba. Langs de ruige noordoostkust van Aruba vind je geen zandstranden. De wind en golven zorgen hier voor rotsachtige inhammen (zogenaamde bocaís), grotten en vroeger voor de grootste natuurlijke brug ter wereld. Na het instorten van deze natuurlijke brug in het jaar 2005 heeft Aruba een belangrijke bezienswaardigheid verloren. Op deze pagina beschrijven we een groot aantal van de stranden die je op Aruba aantreft. Omdat Aruba continu in ontwikkeling is kan er een afwijking zijn in de voorzieningen die bij een strand geboden worden.

 

Baby Beach
Baby BeachTot het einde van het eerste decennium van deze eeuw was Baby Beach een prachtig onbedorven tropisch strand. Als je hier in het laagseizoen kwam dan had je zeker door de week kans dat je het eiland helemaal voor jezelf had. De bijbehorende duikshop was de enige plek waar je iets te drinken of een ijsje kon kopen. Inmiddels hebben locals en toeristen de weg naar dit prachtige witte zandstrand massaal gevonden. Dat heeft geleid tot meer voorzieningen zoals horeca en verhuur van strandbedden en cabanaís. Vooral in het weekeinde kan het hier erg druk worden. Grote voordeel van Baby Beach is het ondiepe en relatief warme water, waardoor het een uitstekend strand is voor families met kinderen. Het zeer heldere water biedt ook uitstekende snorkelmogelijkheden, met name in de met rotsen afgezette strook water. Hoewel de echte charme van Baby Beach inmiddels deels verdwenen is door de commercialisering, blijft het een prachtig strand om een dagje naartoe te gaan.
Rodgers Beach ArubaRodgers Beach

Op enkele honderden meters van Baby Beach ligt het kleinere Rodgers Beach. Dit strand is een stuk minder populair dan Baby Beach, wat simpelweg te maken heeft met het feit dat het wat betreft schoonheid en voorzieningen niet kan concurreren met Baby Beach. Het voordeel hiervan is dat het op Rodgers Beach wel rustiger is, wat sommige mensen aantrekkelijker vinden waardoor ze juist voor dit strand kiezen. Voor beide stranden geldt overigens dat je in westelijke richting tegen een groot aantal schoorstenen van de raffinaderij van San Nicolas aankijkt. Het geeft een apart contrast tussen het rustige strand en de industriŽle skyline verderop.

Bachelorís Beach

Het vrij kleine Bachelorís Beach ligt net aan de oostkant van het eiland, waardoor wind en golven hier vrij spellen hebben dankzij de vrijwel altijd aanwezige noord-oostpassaat. Bachelorís Beach kent geen voorzieningen. Wie dit strand bezoekt die heeft redelijke kans het met niemand te hoeven delen.

Boca Grandi

Net ten noorden van Bachelorís Beach ligt het zandstrand van Boca Grandi. Het mooie zandstrand in combinatie met een stukje felblauwe zee, goede golven en veel wind maken dit dť plek voor kitesurfers. De kans is dan ook redelijk groot dat je kitesurfers hier hun hobby uit ziet oefenen. Ook hier geldt dat er geen voorzieningen zijn. Je zult dus zelf eten en drinken mee moeten nemen. Omkleden zal in de auto moeten gebeuren of eventjes snel naast de auto. Er is geen strandwacht aanwezig. Iets waar je wel rekening mee moet houden omdat de harde wind en sterke stroming het risico op verdrinking verhogen.

 

Eagle Beach

Divi boom op Eagle BeachHet lange witte zandstrand gecombineerd met turkooizen zee maken van Eagle Beach een populaire bestemming op Aruba. Langs Eagle Beach vindt je de zogenaamde lowrise hotels, oftewel de (relatief) lage hotels. Sommige hotels en appartementen liggen aan het strand, de meesten worden door de J.E. Irausquin Boulevard van het strand gescheiden. Eagle Beach oogt rustiger en minder toeristisch dan het verderop gelegen Palm Beach. Wie schildpadden geboren wil zien worden heeft aan Eagle Beach de grootste kans. Omdat dit strand rustiger is, is de kans dat de lederschildpad hier aan land komt om haar nest met eieren te maken groter dan elders op Aruba. Het aantal restaurants, bars en winkels is hier aanzienlijk kleiner dan aan Palm Beach. Omdat er geen sprake is van echte hoogbouw oogt Eagle Beach ook minder vol. Een populaire accommodatie aan Eagle Beach is het Amsterdam Manor Beach Resort, waar al jarenlang met name Nederlandse toeristen graag vertoeven. Wie een hotel of appartement aan Eagle Beach boekt die moet er wel rekening mee houden dat je een taxi of huurauto nodig hebt om te gaan winkelen of om eens wat anders te eten dan het geringe aanbod in de directe omgeving.

Palm Beach

Palm Beach ArubaHet grote strand Palm Beach is commercieel gezien het belangrijkste strand van Aruba. Hier vind je de concentratie van grootste hotels van Aruba, zoals het Marriott, Hyatt, Radisson, Holiday Inn en Riu. Omdat het gaat om relatief hogere hotelcomplexen spreekt men hier van de highrise hotels. Palm Beach is de plek waar het toerisme op Aruba serieuze vormen aan is gaan nemen. Het eerste luxe resort dat op Palm Beach verrees was het Aruba Caribean Hotel, dat met 120 kamers in de zomer van 1959 van start ging. Inmiddels is het hotel uitgebreid naar meer dan tweehonderdvijftig kamers en suites en kennen we het onder de naam Radisson Aruba Hotel & Resort. In de tussentijd heeft het nog eventjes het Golden Tulip Hotel geheten. In de loop van de jaren is vrijwel de hele kustlijn langs Palm Beach volgebouwd of is men de laatste hand aan het leggen aan de laatste bouwwerken. Aan de andere kant van de J.E. Irausquin Boulevard zijn de afgelopen jaren een groot aantal winkels, restaurants, bars en twee bioscopen verrezen. Palm Beach is een toeristisch dorp op zich geworden waar de aangename rust van vroeger voorgoed verdwenen is. Als totaalplaatje blijft Palm Beach voor velen de beste bestemming binnen Aruba. Dat het overdag vrijwel niet meer mogelijk is om een mooie foto van zee+strand te maken zonder dat er een waterscooter, boot of een op de zee stuiterende banaan op de achtergrond staat moet je voor lief nemen. Het wandelen door de branding van Palm Beach maakt veel goed, vooral als je Ďs morgens nog het rustige moment pakt als de meeste mensen nog op bed liggen of aan het ontbijt zitten.
 

Aruba...  luxe zonvakanties op een prachtig Caribisch eiland