U bent hier: Aruba toerisme / overnachten

Malta bezienswaardigheden top 10 top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd voor een zonvakantie naar Malta beste reistijd Aruba
Malta weer & klimaatinfo het weer in Aruba

Aruba:
 ● algemene informatie
 ● auto huren
 ● beste reistijd
 ● bezienswaardigheden
    ○ Atlantis Submarine
    ○ Butterfly Farm
    ○ California Lighthouse
    ○ Charlie's Bar
    ○ Donkey Sanctuary
    ○ geboorte lederschildpad
    ○ hondenkerkhof
    ○ onderwaterwereld
    ○ Oranjestad
    ○ Renaissance Island
    ○ rotsformaties van Casibari en Ayó
    ○ Seroe Colorado Lighthouse
 ● eten
 ● klimaat & weer
 ● overnachten
 ● reisinformatie
 ● restaurants
 ● stranden
    ○ Baby Beach
    ○ Bachelor's Beach
    ○ Boca Grandi
    Eagle Beach
    Palm Beach
    Rodgers Beach
 ● vakantie
 ● vliegtickets
 Meer Aruba info:
 ● Aruba informatie
 ● Aruba informatie
 ● Aruba voor beginners
 ● Aruba vliegtickets
 ● Aruba zonvakantie
 ● sites over Aruba

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Aruba overnachten

Overnachten op Aruba

Op Aruba is er een gevarieerd aanbod van accommodaties. Het prijsniveau hangt vooral af van de ligging en faciliteiten. De duurste maar ook beste hotels van Aruba vind je aan Palm Beach. De meeste accommodaties liggen hier direct aan het strand, het wordt slechts gescheiden door een bescheiden wandelpad dat langs het hele strand ligt. Enkele accommodaties liggen niet aan het strand, deze zijn in de regel ook iets goedkoper zoals The Mill. Verder telt ook Palm Beach een paar kleinschalige accommodaties, zoals het zeer goed beoordeelde Boardwalk Hotel waarbij je een eigen huisje binnen het hotel hebt. De beste hotels van Palm Beach (en heel Aruba) zijn het Hilton Aruba (voorheen was dit het Radisson), Hyatt Aruba en het Riu Palace Aruba.

Een rustiger en ook wat betreft overnachtingen goedkoper strand is Eagle Beach. Hier vind je de zogenaamde low rise hotels en appartementen. Sommigen zijn direct aan het strand gelegen, zoals het Costa Linda Beach Resort, het Bucuti Beach Resort en het Divi Aruba Resort. Erg populair onder Nederlanders is het Amsterdam Manor Beach Hotel, dat door de J.E. Irausquin Boulevard van het strand gescheiden is.

 

In Oranjestad is vooral het Renaissance complex zeer nadrukkelijk aanwezig. Direct aan de zee liggen de Renaissance Ocean Suites (voor iedereen), aan de overkant van de L.G. Smith Boulevard ligt het Renaissance Marina Hotel (alleen volwassenen). Voor beide hotels geldt dat je alle dagen gratis naar het privé-eiland Renaissance Island kunt varen. Je moet je echter eerlijk afvragen of het feit dat je met een bootje naar het strand moet een voordeel is ten opzichte van een hotel dat direct aan een strand ligt. In Oranjestad vind je verder een aantal kleinere accommodaties en hotel Talk of The Town. Dit is het eerste echte toeristenhotel op Aruba dat dicht bij een strand lag. In 1943 opende het haar deuren onder de naam Coral Strand Hotel.

Hotels op Palm Beach: Westin Aruba en Riu Palace.

Verspreid over het eiland vind je nog meer (kleinschalige) hotels, pensions en appartementen. Deze liggen echter niet in toeristische gebieden, waardoor er in de directe omgeving van deze accommodaties vaak vrij weinig te beleven valt. Wie van het strandleven wil genieten die moet in Palm Beach of Eagle Beach zitten. Wie centraal wil zitten en zowel de mogelijkheid van strand en winkelen wil hebben die kan voor Oranjestad kiezen.
Wat betreft het huren van een woning of villa op Aruba is het aanbod duidelijk anders dan wat mensen op bijvoorbeeld Curaçao gewend zijn. Hier geen grote afgesloten villawijken of full-service resorts met villa’s. Wel zijn er villa’s en huizen te huur die in privébezit zijn en verspreid over het eiland liggen. Op Aruba maakt het wat betreft de prijs heel veel uit waar de villa gelegen is. Landinwaarts kun je gemakkelijk villa’s vinden voor huurprijzen van 1000 tot 1500 euro per week, zelfs in het hoogseizoen. Zodra je echter heel dicht bij het strand wilt zitten dan lopen de prijzen al flink op. Villa’s aan het strand zoals bij Arashi Beach of Malmok Beach liggen heel vaak in de hogere prijscategorieën. Als je een villa op Aruba wilt huren dan zul je de zowel ligging, voorzieningen als de voorwaarden goed met elkaar moeten vergelijken. Sommige verhuurders bieden hun vakantiewoning of villa aan exclusief servicekosten en soms ook elektriciteit en/of water. Deze kosten kunnen soms aanzienlijk oplopen, houd daar rekening mee.
Kampeerders hebben op Aruba niets te zoeken. Aruba kent geen campings en wildkamperen is niet toegestaan op Aruba.

 

 

Aruba...  luxe zonvakanties op een prachtig Caribisch eiland