U bent hier: Aruba toerisme / eten & restaurants

Malta bezienswaardigheden top 10 top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd voor een zonvakantie naar Malta beste reistijd Aruba
Malta weer & klimaatinfo het weer in Aruba

Aruba:
 ● algemene informatie
 ● auto huren
 ● beste reistijd
 ● bezienswaardigheden
    ○ Atlantis Submarine
    ○ Butterfly Farm
    ○ California Lighthouse
    ○ Charlie's Bar
    ○ Donkey Sanctuary
    ○ geboorte lederschildpad
    ○ hondenkerkhof
    ○ onderwaterwereld
    ○ Oranjestad
    ○ Renaissance Island
    ○ rotsformaties van Casibari en Ayó
    ○ Seroe Colorado Lighthouse
 ● eten
 ● klimaat & weer
 ● overnachten
 ● reisinformatie
 ● restaurants
 ● stranden
    ○ Baby Beach
    ○ Bachelor's Beach
    ○ Boca Grandi
    Eagle Beach
    Palm Beach
    Rodgers Beach
 ● vakantie
 ● vliegtickets
 Meer Aruba info:
 ● Aruba informatie
 ● Aruba informatie
 ● Aruba voor beginners
 ● Aruba vliegtickets
 ● Aruba zonvakantie
 ● sites over Aruba

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Aruba eten & restaurants

Eten op Aruba

Liefhebbers van goed eten en drinken hoeven op Aruba niets te kort te komen. Mede dankzij het goed ontwikkelde toerisme is Aruba een prima land om de inwendige mens te verwennen. Het aanbod is vrij breed en met zowel de kwaliteit van het geboden voedsel als met de hygiëne is het op Aruba dik voor elkaar. Wie zelf wil koken die kan in een aantal grotere supermarkten kiezen uit een groot assortiment aan levensmiddelen. Omdat vrijwel alles geïmporteerd wordt, is er ook een vrij groot aanbod van producten uit Nederland. Sta er dan ook niet van te kijken als je huismerken van Nederlandse supermarktketens in de schappen aantreft.

Uit eten

Wie liever buiten de deur eet die zal zien dat het aanbod erg internationaal is. Omdat een groot deel van de toeristen op Aruba afkomstig is uit de Verenigde Staten, tref je op Aruba redelijk veel gerechten aan die de Amerikanen lekker vinden. Zo is de Italiaanse keuken vrij ruim vertegenwoordigd en zie je gerechten zoals allerlei soorten biefstuk, spareribs en maaltijdsalades vrij vaak op de menukaarten staan. Ook Nederlandse gerechten en snacks treft je met regelmaat aan. Saté, frikadellen en bitterballen kun je op vrij veel plekken maar absoluut niet overal eten. Vergeet niet dat ondanks de Nederlandse roots Aruba vooral op Amerikanen gericht is. Die hebben weinig affiniteit met de Hollandse keuken.

Prijzen

Uit eten op Aruba kan redelijk goedkoop. In de regel is het echter vaak wat duurder dan in Nederland. De prijzen die op de menukaarten vermeld staan zijn exclusief een paar procent aan salestax (te vergelijken met onze BTW) maar ook exclusief service charge. Dit bedieningsgeld wordt op Aruba vaak al aan de rekening toegevoegd en is in de regel vijftien procent. Indien er geen service charge of iets soortgelijks op de rekening terug te vinden is, is het gebruikelijk om minimaal 15% aan het totaalbedrag toe te voegen. Op bonnetjes van creditcards kun je dit bedrag invullen bij “TIP” of “GRATUITY”. Houd er daarom rekening mee dat het totaalbedrag inclusief fooi en belasting zo’n twintig procent hoger is dan wat er op de prijslijst staat. Het niet geven van fooi wordt als ongepast gezien. Indien je een probleem hebt met de bediening dient u dit op gepaste wijze aan het management kenbaar te maken.

 

Uit eigen ervaring kunnen we over een aantal eetgelegenheden schrijven. Houd er rekening mee dat het om een momentopname gaat, waarbij we onze eigen persoonlijke mening baseren op hoe het eten, de sfeer en de bediening op dat moment was. Op sommige plekken hebben we meerdere keren gegeten.

Barefoot

Tussen Oranjestad en de luchthaven ligt Nikki Beach, een klein strand met daarbij een gelijknamige strandclub. Ernaast ligt restaurant Barefoot, waar je op het terras of direct op het strand dineert. Aangeraden is om er voor zonsondergang te zitten, zodat je dit zittend op het strand onder het genot van een heerlijke maaltijd kunt meemaken. De kaart is gevarieerd genoeg om een ieder iets heerlijks uit te laten kiezen. Er is een goede balans tussen heerlijke verse vis en een aantal verschillende soorten vlees. Over zowel de kwaliteit als de presentatie van de maaltijden is er niets dan lof. Je eet hier heerlijk in een fantastische ambiance. Het enige minpuntje is dat je de vliegtuigen zowel ziet als hoort opstijgen en landen.

L.G. Smith Steakhouse

In het Renaissance Marina Hotel zit het befaamde L.G. Smith Steakhouse. Hier eet je ossenhaas zoals die moet zijn. Een heerlijk stuk vlees die je een fantastisch mondgevoel geeft en elke hap een ware smaakexplosie teweegbrengt. Als je hier gaat genieten van een goed stuk vlees vraag je de ober niet om saus. Dat heeft het niet nodig. Houd er rekening mee dat dit een iets meer chique restaurant is. Flip flops en bermuda’s kunnen hier niet.

CiLo

Op de kop van de Renaissance Marketplace is City Lounge, simpel afgekort tot CiLo, gevestigd. CiLo is een all-day restaurant, waar ‘s morgens al volop ontbeten wordt, de middag gebruikt wordt voor lunch en afternoon cocktails en ‘s avonds het over het algemeen vrij druk is voor het diner. Soms wordt het avondeten opgesmukt met livemuziek. Het eten is prima zonder op enige manier er echt uit te springen. Leuk is dat ze voor de kinderen ook normale gerechten hebben in plaats van alleen maar kipnuggets, visvingers of frikadellen.

The Paddock

Iedereen die Oranjestad bezocht heeft die zal ongetwijfeld het opvallende gebouw van The Paddock aan het water hebben zien staan. Koeienmotief op de muren, een auto en een koe op het dak... je hebt Oranjestad niet gezien zonder Eetcafé The Paddock gezien te hebben. Het publiek bestaat uit een mix van Nederlandse stagiaires die op Aruba wonen en toeristen. Pluspunten van The Paddock zijn naast de ligging aan het water de aantrekkelijke prijzen, met name tijdens speciale avonden zoals de all-you-can-eat spareribs avonden. Voor culinaire hoogstandjes moet je bij The Paddock absoluut niet zijn. Deze veredelde snackbar is echter goed geschikt voor een simpele hap eten.

Papillon

Bij Palm Beach, ter hoogte van het Radisson hotel, zit restaurant Papillon in The Village. Hier serveert men gerechten uit de Franse keuken met een Caribische flair, zoals ze het zelf omschrijven. Naar ons oordeel eet je hier heerlijk tegen een eerlijke prijs. Het ligt wat betreft prijsklasse iets hoger dan het gemiddelde restaurant zonder dat het (te) duur wordt. Het eten en de bediening voldoet aan de verwachting die door de uitstraling van het restaurant en de menukaart opgeroepen wordt. Papillon staat ook vaak in top tien’s van beste restaurants op Aruba.

Gianni’s Ristorante Italiano

De Italiaanse keuken bekoort velen. Niet voor niets dat je op Aruba dan ook kunt kiezen uit meerdere Italiaanse restaurants en pizzeria’s. Omdat het iedere avond bomvol zit hebben wij gegeten bij Gianni’s Ristorante Italiano, gelegen bij Palm Beach tegenover het Radisson hotel. Dit is wat betreft eten misschien wel de grootste vergissing die je op Aruba kunt maken. Het eten heeft weinig weg van de klassieke Italiaanse keuken, maar is meer een Amerikaanse interpretatie van Italiaanse gerechten. Het kiezen uit de menukaart is daarom al geen echt gemakkelijke opgave als je van puur Italiaans eten houdt. Juist de eenvoud die de gerechten zou moeten sieren ontbreekt als je de samenstelling van de gerechten leest. Sowieso is de opbouw met pasta als (onderdeel van) het hoofdgerecht niet correct. Wat jammer is dat de arrogante houding van het redelijk incompetente personeel het er niet beter op maakt. Het lijkt wel of je het als een voorrecht moet zien in het heiligdom van Gianni’s te mogen eten. Dat zowel het eten als de bediening geen hoge punten scoort blijkt ook als we achteraf reviews van andere gasten op het internet lezen. Volgens www.restaurantsaruba.com behoort Gianni’s zelfs tot de slechtste Italiaanse restaurants van Aruba. Alleen La Vista weet slechter te scoren. Wij begrijpen dan ook niet waarom het er iedere avond zo druk is dat je zonder reservering vaak langere tijd moet wachten voordat je een tafeltje kunt krijgen. Zelfs met reservering heb je al geen garantie of je inderdaad aan kunt schuiven op het gereserveerde tijdstip. Wat ons betreft nooit meer Gianni’s en we zouden iedereen die lekker Italiaans wil eten aan willen raden een ander restaurant op te zoeken.

La Playa Torchlight Dinner

Het Radisson biedt onder de naam ‘La Playa Torchlight Dinner’ de mogelijkheid aan om romantisch te dineren op het strand. Er wordt dan een viergangendiner aangeboden waarbij je tafel bijna bij de branding staat. Na zonsondergang worden er fakkels rondom je tafel aangestoken. Het diner wordt verzorgd door restaurant Sunset Grille, dat in het hotel gevestigd zit. Je kunt niet zomaar aankloppen om te zeggen dat je dezelfde avond nog op het strand wilt eten. Minimaal een dag van tevoren reserveren is noodzakelijk. Hoewel het diner niet goedkoop is, is het zeker de moeite waard om te doen. Het eten is goed en de speciale setting is natuurlijk uniek. Wie met kinderen wil dineren die kan dat gerust doen. Het jongere kroost kan dan uit het gangbare kindermenu kiezen.

The Plaza Café

Zoals de naam al zegt is het eigenlijk meer een café dan een restaurant, hoewel het publiek hier meer komt om te eten dan alleen om te drinken. The Plaza ligt aan de zuidkant van de Renaissance Marketplace in Oranjestad. Door deze ligging trekt het vooral publiek uit de nabijgelegen Renaissance Ocean Suites. Het eten overtreft nergens de middelmaat, als die überhaupt al gehaald wordt. Te dikke pindasaus, friet/patat die niet goed gebakken is, vlees dat te vet gebakken wordt.... het is echt een eetcafé waar je niet teveel culinaire hoogstandjes moet verwachten. Wel weten ze op het gebied van de drankjes ruime voldoendes te scoren. Lekkere huiswijnen en goed bereide cocktails maken een hoop goed.

Sushi-Ya

Liefhebbers van sushi kunnen op verschillende plekken op Aruba terecht. Wij kunnen uit eigen ervaring Sushi-Ya in ieder geval aanbevelen. Mooie sushi die proefbaar en zichtbaar bereid zijn met mooie verse ingrediënten. Sushi-Ya Nextdoor zit aan de Renaissance Marketplace aan de kant van de jachthaven.

 

 

Aruba...  luxe zonvakanties op een prachtig Caribisch eiland