U bent hier: Aruba toerisme / auto huren

Malta bezienswaardigheden top 10 top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd voor een zonvakantie naar Malta beste reistijd Aruba
Malta weer & klimaatinfo het weer in Aruba

Aruba:
 ● algemene informatie
 ● auto huren
 ● beste reistijd
 ● bezienswaardigheden
    ○ Atlantis Submarine
    ○ Butterfly Farm
    ○ California Lighthouse
    ○ Charlie's Bar
    ○ Donkey Sanctuary
    ○ geboorte lederschildpad
    ○ hondenkerkhof
    ○ onderwaterwereld
    ○ Oranjestad
    ○ Renaissance Island
    ○ rotsformaties van Casibari en Ayó
    ○ Seroe Colorado Lighthouse
 ● eten
 ● klimaat & weer
 ● overnachten
 ● reisinformatie
 ● restaurants
 ● stranden
    ○ Baby Beach
    ○ Bachelor's Beach
    ○ Boca Grandi
    Eagle Beach
    Palm Beach
    Rodgers Beach
 ● vakantie
 ● vliegtickets
 Meer Aruba info:
 ● Aruba informatie
 ● Aruba informatie
 ● Aruba voor beginners
 ● Aruba vliegtickets
 ● Aruba zonvakantie
 ● sites over Aruba

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Aruba auto huren

Een auto huren op Aruba

Of je een huurauto nodig hebt op Aruba ligt geheel aan je reisdoel en de ligging van je accommodatie. Als je een huis huurt dat op enkele kilometers van het strand ligt en je wilt regelmatig naar het strand dan is een huurauto eigenlijk bijna verplicht. Ook als je in Oranjestad verblijft en veel naar andere plekken op het eiland wilt gaan om te genieten van strand en bezienswaardigheden die zouden we willen adviseren om een huurauto voor de gehele reisperiode te huren. Iedere keer met de taxi op en neer naar bijvoorbeeld Palm Beach gaat ook redelijk in de papieren lopen. Feitelijk geldt dat als je vrijwel dagelijks minimaal enkele kilometers moet reizen op Aruba het aan te raden is om een huurauto te regelen. Indien je slechts enkele keren binnen een gehele vakantie grotere afstanden moet overbruggen dan kun je ervoor kiezen om een keer een auto voor een kortere periode te huren (1, 2 of 3 dagen) en dat je het bezoeken van de bezienswaardigheden op Aruba binnen deze dagen concentreert. Wil je het een beetje spreiden dan kun je ook twee of drie keer voor 1 of 2 dagen huren. Let wel goed op waar je de auto op kunt halen en of er extra kosten zitten aan bepaalde ophaal- of afleveradressen. Als je vanuit Palm Beach helemaal naar de luchthaven moet reizen om de auto op te halen en weer weg te brengen dan is dat zowel wat betreft tijd als kosten niet gunstig bij een korte huurperiode.

 

Wat voor auto?
Het type auto is mede afhankelijk van persoonlijke wensen, het budget en het doel van de auto. Naarmate de auto groter wordt, des te hoger ligt in de regel de huurprijs. Voor SUV’s, minivan en vierwielaangedreven auto’s (Jeep) gelden speciale boekingsklasses. deze zijn vaak wat duurder dan gewone auto’s. Wie twee weken een Jeep of grotere SUV wil huren die zal aanzienlijk meer kwijt zijn dan wie twee weken met een compacte auto rondrijdt. Omdat naarmate de huurperiode langer is het aantal kilometers per dag meestal wat lager uitpakt, is een duurdere klasse bij een langere huurperiode vaak in verhouding nog duurder dan wanneer je een duurdere auto voor een korte periode huurt.
Indien je de ruimte niet nodig hebt kun je daarom bij langere huurperiodes beter een huurauto boeken in de economy, compact of intermediate klasse. Ben je met een grotere groep (>5 personen) dan kan kun je het beste een mini-van huren. Wie een grotere auto wil huren omdat er veel bagage mee moet van en naar de luchthaven die zou eens moeten kijken wat de meerprijs is ten opzichte van een middenklasse auto en wat het zou kosten om voor de rit van en naar het vliegveld een taxi te gebruiken voor de bagage. Niet zelden is die combinatie een stuk aantrekkelijker geprijsd dan twee of drie weken een dure huurauto nemen.
Jeep

Met een Jeep de noordkust van Aruba verkennenAls je de noordkust van het eiland wilt verkennen dan kun je dat het beste doen met een vierwielaangedreven auto. De SUV’s van merken als Hyundai, Kia en Toyota hebben eigenlijk geen terreinkwaliteiten. Vierwielaandrijving komt op deze auto’s al bijna niet voor als ze als huurauto ingezet worden. Voor de onverharde wegen in het noorden van Aruba adviseren we toch echt om een serieuze terreinauto te huren. De meeste mensen huren zo’n auto voor één dag, dat is meer dan voldoende om de gehele noordkust van west naar oost op het gemak te bekijken. Kies hierbij voor een Jeep Wrangler, dit zijn echte terreinauto’s die ook op de verharde weg nog prima uit de voeten komen. Jeep Wranglers worden in drie soorten aangeboden: 2-deurs softtop, 4-deurs softtop en 4-deurs hardtop. De prijzen op Aruba liggen nogal uit elkaar. Bij sommige aanbieders ben je nog geen honderd dollar per dag kwijt terwijl anderen gerust het dubbele rekenen. Let goed op of verzekering en eventuele toeslagen inbegrepen zitten.
Wie niet op eigen houtje erop uit wilt die kan ervoor kiezen aan een georganiseerde jeepsafari mee te doen. Zeker als je met meerdere personen bent is deze optie vaak wel wat duurder dan individueel Aruba verkennen met een zelf gehuurde Jeep.

 

Waar huren?

Als je een specifiek type auto wilt huren dan is het vaak verstandig om deze vooraf te reserveren. Dat kan rechtstreeks bij de Arubaanse verhuurders of internationale verhuurbedrijven, via tussenpersonen zoals Nederlandse of Arubaanse verhuursites, via reisorganisaties en via het reisbureau. De prijsverschillen kunnen voor een zelfde type auto soms enorm zijn. Doe daarom via internet goed je huiswerk voordat je iets reserveert. Voor veel autoverhuurders geldt dat reserveren via internet minimaal 1 of 3 dagen voor aanvang van de huurperiode moet geschieden. Ben je wat minder kieskeurig wat betreft het type auto en durf je een gok te nemen wat betreft huurprijzen dan kun je ook wachten totdat je op Aruba bent. Vaak hebben de grotere verhuurders (Budget, Hertz, National) een jongere en beter onderhouden vloot. Dat is iets wat je in je overwegingen zeker ook mee moet nemen.
Wij regelen zelf onze huurauto in Aruba altijd via de Nederlandse sites Sunny Cars of Easyterra.nl.

Vervelende verrassing: Opgepompte bedragen betalen voor je brandstof
 

Aruba...  luxe zonvakanties op een prachtig Caribisch eiland